Blogo įrašai :: Jei netyčiomis peraugo agurkai..
Agurkai, kaip daržovės įdomios tuo kad jie valgomi žali, vos tik užsimezga agurkėlis ir galima juos skinti bei valgyti, o kai jau labai sunoksta agurkai, jie pagelsta, o vidus pavandenija, deja tokie tinka tik sėkloms.
Tačiau, jei netyčiomis tik šiek tiek peraugo agurkai.. ką daryti? išmesti? jokiu būdu. Iš peraugusių agurkų pasigamintute skanią mišrainę, kuri tinka ir žiemai ir greitam naudojimui. Jei gaminsite greitam naudojimui, žinoma virti nereikėtų, tiesiog visus ingredientus vakare sumaišote, o ryte skanaujate. Mes ją gaminame metai iš metų.. tad siūlome ir jums išbandyti ir paskanauti..
Kiekvienais metais stengiuosiu išbandyti be acto, su kokiomis tai uogomis, priedais ir pan. Pernai bandžiau su raudonaisiais serbentais, tai kažkaip man buvo per rūgštu, bet buvo kam.. patiko ir buvo skanu. Tad, kaip sakoma visi receptai geri - jei jie atitinka skonį. Tad, ir šiemet išbandžiau kelis naujus receptukus, vienas iš jų - agurkai su garstyčiomis. Pagaminus ir po kelių dienų paragavus, iškart įsitraukiau į favoritinius receptėlius. Skonis nuostabus..
Kitas sėkmingas bei vykes bandytas receptas, tai agurkai su pomidorų padažu. Kažką panašaus gaminau ir pernai, tik va skonio neatsimenu, matyt buvo neypatingo skonio. O šiemet pavyko, nors.. žinoma tikrasis skonis paaiškės žiemą, bet po kelių dienų skonis nenuvylė.
Agurkai yra laikomi viena iš populiariausių daržovių ne tik Lietuvoje bet ir visame pasaulyje. O ar žinote, kad agurkai mažina galvos skausmą - tereikia ant kaktos uždėti ir palaikyti žalių agurkų žievelių, teigiamai veikia šviežio agurko aromatas..