TOP meniu » Gėrimų receptainė • Arbata

Aviečių lapų arbata

Jums reikės: 1 valgomą šaukštą džiovintų aviečių lapų,
200 ml verdančio vandens.

geriama nuo viduriavimų, sergant žarnyno ir kvėpavimo takų uždegimais, skalaujama gerklė sergant angina ir gerklų uždegimu. Puiki gydomoji priemonė esant pirmiems gripo požymiams ar peršalus.

1 valgomą šaukštą džiovintų aviečių lapų užplikyti 200ml verdančio vandens. Laikyti 30 min, vėl pašildyti ir gerti užpilą su medumi.

Avietės lapai skabomi tik sveiki, nepažeisti, pasirinktinai, augalų neapnuoginant. Džiovinami pastogėse arba džiovykloje 40-45 °C temperatūroje. Avietės lapai laikomi, kaip ir jos uogos bei tinkamos vartoti 2 metus.

Džiovinti tinka ir aviečių ūgliai. Rudenį, kai iškertami dvimečiai ūgliai ir šalinami silpni, užuot juos išmetę, sudžiovinkime. Tik pasistenkime ūglius pjauti giedrą dieną. Juos surišame į nedidelius pundelius ir pakabiname balkone, verandoje ar kitoje vėdinamoje vietoje. Naudojama kartu su lapais.

Ingredientai » Vaistažolės •

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)