TOP meniu » Gėrimų receptainė Arbata
Jums reikės: 1 valg. šaukšto erškėtuogių,
1 stiklinės verdančio vandens.
Arbata didina atsparumą infekcinėms ligoms, varotina sergant ateroskleroze, mažakraujyste, nusilpus organizmui.
1 valg. šaukštą erškėtuogių užpilti stikline verdančio vandens. Kai atvės, įdėti medaus. Gerti po 0,5 stiklinės 3 kartus per dieną prieš valgį.
Erškėčių vaisiai (uogos) renkami brendimo metu, bet kol dar nėra pilnai sunokę, suminkštėję. Erškėtuogės skinamos rankomis tiesiai nuo krūmų be žiedkočių. Prieš džiovinimą reikia pašalinti taurėlapius, didesnius vaisius perpjauti pusiau bei išvalyti sėklas. Džiovinama džiovykloje 80-90 C temperatūroje. Gerai išdžiovinti vaisiai spaudžiami rankoje lengvai lūžta.
Ingredientai » Erškėtuogės
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!