TOP meniu » Gėrimų receptainė • Įvairūs kiti gėrimai

Imbierinė duonos gira

Jums reikės: 5 g imbierų,
200 g juodos duonos džiūvėsėlių,
750 g cukraus,
4 g mielių,
1200 g vandens.

Juodos duonos džiūvėsėlius užplikykite verdančiu vandeniu (600 g), palaikykite 8-10 val. ir perkoškite. Imbierus užpilkite likusiu vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies 40-60 min., ataušinkite, po to skystį nupilkite nuo tirščių ir perkoškite.

Į gautą duonos masę supilkite imbierų nuovirą, sudėkite su cukrumi ištrintas mieles, cukrų ir pastatykite šiltoje patalpoje. Po 1-2 parų nugriebkite putas, girą supilstykite į butelius arba sandariai uždaromą indą, užkimškite kamščiais arba sandariai uždarykite ir 4-6 val. laikykite šiltoje patalpoje, po to išneškite į šaltą patalpą.

Po 12-24 val. girą galėsite gerti.

Ingredientai » Duona • Mielės • Imbieras •

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)