TOP meniu » Gėrimų receptainė • Įvairūs kiti gėrimai

Juodos duonos alus

Jums reikės: 1 kepalas juodos duonos,
50 g mielių,
10 g apynių spurgų,
10 l vandens,
0,5 kg cukraus.

Duoną supjaustome riekėmis, išdžioviname ir paskrudiname.
Jeigu norime, kad alus būtų tamsesnis, duoną skrudiname labiau.
Vandenį užviriname su apyniais ir atvėsiname iki 37 C temperatūros.

Tuomet išimame apynius, įdedame mieles, sumaišytas su 2-3 šaukštais cukraus, ir įberiame apie 0,5 kg cukraus.
Parą alų laikome šiltai, tada suberiame likusį cukrų, dar parą palaikome šiltai, o po to 2-3 paras šaltai.

Ingredientai » Duona • Mielės • Vaistažolės •

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Grįžti atgal