TOP meniu » Gėrimų receptainė • Kokteiliai

Karštas kalėdinis vynas

Jums reikės: 2 apelsinų,
750 ml raudonojo vyno,
750 ml baltojo vyno,
17 g šviežio nulupto ir smulkiais griežinėliais supjaustyto imbiero,
3 cinamono lazdelių,
1 g trintų gvazdikėlių,
75 g (arba pagal skonį) rudojo cukraus,
60 ml brendžio (nebūtinai).

Atsargiai nulupkite apelsinų žieveles taip, kad gautumėte spiralę ar juostelių. Pasistenkite nulupti tik oranžinę žievelės dalį, neužkabindami minkštimo. Tuomet į didelį gilų puodą išspauskite ir apelsinų sultis. Supilkite raudonąjį ir baltąjį vyną į puodą kartu su apelsinų sultimis. Sudėkite apelsinų žieveles, imbierą, cinamono lazdeles, gvazdikėlius ir rudąjį cukrų.

Maišykite tol, kol ištirps cukrus. Uždenkite puodą dangčiu ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Nereikia, kad vynas užvirtų, užtenka, kad būtų karštas.

Jei vyną paliksite valandai, išryškės visų ingridientų skoniai. Jei reikia, pagal skonį įberkite dar cukraus. Perkoškite vyną ir patiekite karštą. Galite įpilti šlakelį brendžio.

Ingredientai » Apelsinai • Vynas • Imbieras • Brendis • Prieskoniai •

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)