TOP meniu » Gėrimų receptų ingredientai | Patiekalų receptų ingredientai

Patiekalai į kurių sudėtį įeina upėtakis

Upėtakis - tai žuvis priklausanti lašišinių (Salmonidae) šeimai. Lietuvoje aptinkami du porūšiai: Šlakis ir margasis upėtakis. Lietuvoje dažniau sutinkamas - šlakis - tai labai panaši į lašišą, nuo kurios skiriasi kiek aukštesniu uodegos stiebeliu, arčiau snukio galo esančiomis akimis. Kūno šonuose, virš ir žemiau šoninės linijos yra X ar pusmėnulio formos tamsių dėmių. Lytiškai subrendusio patino kūno šonuose yra dar rausvų dėmelių. Žvynai smulkūs. Pelekai pilki.

A | B | C | D | Č | E | F | G | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | Š | T | U | V | Z | Ž

Puslapiai: 1 |

Receptų paieška pagal ingredientų kategoriją » Upėtakis • Tunas • Stintos • Skumbrė • Silkė • Menkė • Lydeka • Lašiša • Krabų lazdelės • Krabai • Karpis • Karšis • Šprotai • Ančiuviai •

Upėtakis