Kas naujo verdamkepam.lt receptainėje?
-
Vyšnių uogienė su aviečių sultimis
2 litrai vyšnių be kauliukų,
1 litras aviečių sulčių,
0,8 kg. cukraus. -
Pertepti vafliai su kondesuotu pienu ir riešutais
6 dideli vaflių lakštai,
150 g lazdyno riešutų,
200 g sviesto,
400 g saldaus karamelinio kondensuoto pieno,
200 g šokolado. -
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su Nutella
sluoksniuota mielinė tešlos,
indelis nutellos,
1 kiaušinio,
cukraus (pabarstymui). -
Nekeptas nutellos pyragas
2 pakelių sausainiai,
Nutellos apie 400 gr.,
Sviesto 100 gr.,
apie 230 gr. kreminės varškės arba ricotta,
230 gr. plakamosios grietinėlės.
-
Skanios šaltienos subtilybės
Ant šaltienos susidariusią riebalų plutelę vertėtų pašalinti tik nuo tų indų kuriuos pradedat valgyti. Šaldytuve laikomą šaltieną geriau palikti su ta riebalų plutele..
-
Ką verta žinoti, prieš valgant duoną?
Jei net ir labai mažas duonos kepaliuko plotelis apipelijo, deja bet valgyti apipjaustyto kepaliuko nevertėtų, teigiama, kad pelėsis užteršia visą duoną...
-
Ką vertėtų žinoti laikant cukinijas?
Jei cukiniją prapjovėte, vertėtų ją iškart ir visą sunaudoti, ar nors pasistengti kuo greičiau suvalgyti ar pasidalinti su kaimynais. Beje, tai gera idėja.. pasidalinti..
-
Kaip išsirinkti skaniausią cukiniją?
Nevertėtų rinktis didelių cukinijų, maždaug 1224 cm ilgio cukinijų, odelė bus pakankamai plona, tad.. gaminant jos nereikės nupjauti, beto jauna cukinija skanesnė, jų..