Dabar esate » Prieskoniai   Grįžti atgal  Sveiki užsukę ;)  Grįžti atgal

Cinamonas

Cinamonas - tai lauramedinių šeimos cinamono medžio nulupta, išdžiovinta šakų vidinė žievė, vartojama kaip nepaprastas prieskonis maltas ar jo lazdelės.

Cinamonas

Cinamono skonis aštriai saldus, labai intensyvus ir šiltas. Dėl šių savybių Azijos virtuvėje vienas iš pagrindinių prieskonių naudojamų ne tik desertų, duonos kepinių, bet ir mėsos, daržovių patiekalų gamyboje.

Valgiui suteikia pikantišką kvapą ir skonį.

Cinamonas vartojamas gaminant įvairius karštus ir šaltus gėrimus, padažams, ypač pikantiškiems pomidorų ar paprikų padažams, ir kruopų valgiams paskaninti. Ypač dera su aštriais prieskoniais.

Tinka vartoti su: obuoliais, uogomis, vištiena, šokoladu, kava, vaisiais, apelsinais, ryžiais, kiauliena, veršiena, ryžiais, kuskusu, ėriena, čili pipirais..

Nors šiaip cinamonas tinka beveik visur, bet turbūt labiausiai tai į.. kavą, arbatą, košes, blynus, pyragus o ypač obuolių pyragui. Geriausia rinktis cinamono lazdeles ir jas sumalti patiems.


Cinamonas liaudies medicinoje:

• mažina nerimą.
• stiprina širdį.
• stiprina imunitetą.
• gydo peršalimo ligas.
• spartina medžiagų apykaitą.
• Cinamonas yra puikus stimuliatorius, turi tonizuojantį poveikį.


ATSARGIAI!

• Piktnaudžiavimas cinamonu gali būti pavojingas ir sukelti viso kūno skausmus, konvulsijas.


Greitas tonizuojantis gėrimas su cinamonu:

Mažą gabaliuką cinamono žievės užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite. Arba iberkite cinamono į bet kurią kitą, jūsų mėgstamą, žolelių arbatą.