Dabar esate » Prieskoniai   Grįžti atgal  Sveiki užsukę ;)  Grįžti atgal

Imbieras

««  S k a i t y t i  p r a d ž i ą

• stiprina imunitetą.
• normalizuoja kraujo spaudimą.
• padidina psichikos atsparumą streso atveju.
• normalizuoja skydliaukės veiklą.
• tinka nuo pervargimo.
• suteikia energijos.

Imbiero rekomenduotina dėti į karštą arbatą ir į karštą vonią.

Šviežio imbiero antpilą galima gerti ir persišaldžius, nes jis šildo organizmą ir turi antibakterinių savybių. Antpilas ruošiamas iš šaukštelio sukapoto imbiero ir stiklinės verdančio vandens. Po 5 min. nukošiama. Toks antpilas tinkamas skalauti gerklei.

Džiovintas imbieras taip pat vertingas, nes džiovinto imbiero arbata padeda kai pykina. Šaukštelį džiovinto imbiero miltelių užplikykite stikline verdančio vandens ir išgerkite.

Pasaulyje tikrasis imbieras yra tarp pačių svarbiausių ir brangiausių prieskonių. Šiandien šis augalas auginamas visuose tropiniuose regionuose ir naudojamas vietinėse tų šalių virtuvėse. Šviežias tikrasis imbieras (taip pat vadinamas žaliuoju imbieru) dabar nesunkiai gaunamas ir Vakarų šalyse.

Šviežio imbiero šaknis turi būti kieta, glotni ir ant jos neturi būti jokių juodų dėmių ar pelėsių. Šviežias imbieras būna jaunas ir senas. Seną imbierą būtinai reikia nulupti prieš vartojimą, jaunojo lupti nereikia.

Pagrindinė taisyklė ruošiant imbierą - patiekalo skonis ir aromatas priklausys nuo to, kada jo įdėsite. Jei gaminimo pradžioje, tai aromatas bus silpnesnis, o jei pabaigoje – stipresnis.

Imbieras