Dabar esate » Prieskoniai Sveiki užsukę ;)
«« S k a i t y t i p r a d ž i ą
Kalendros stiebus galima dėti į sultinius, sriubas ar padažus ir virinti, taip ištraukiant visą jų aromatą. Prieš paduodant juos reikėtų išmesti.
Vartoti tinka su: kariu, žuvimi, kumpiu, ėriena, kiauliena, pomidorais, kalakutiena, lęšiais, avinžirniais, žirniais, pupomis.
Kalendra liaudies medicinoje:
Skatina tulžies išsiskyrimą,
padės esant skrandžio ir žarnyno problemoms,
gerina, stiprina imuninę sistemą,
gydo peršalimo ligas,
tinka nuo stresų,
profilaktiškai nuo įvairių auglių ir vėžio,
valo kraują.
Kvapnius šviežius kalendros lapus ar sėklas galima kramtyti virškinimui pagerinti. Tai puikus apsauginiu poveikiu pasižyminčių antioksidantų šaltinis.
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!