Dabar esate » Prieskoniai   Grįžti atgal  Sveiki užsukę ;)  Grįžti atgal

Kalendra

««  S k a i t y t i  p r a d ž i ą

Kalendros stiebus galima dėti į sultinius, sriubas ar padažus ir virinti, taip “ištraukiant” visą jų aromatą. Prieš paduodant juos reikėtų išmesti.

Vartoti tinka su: kariu, žuvimi, kumpiu, ėriena, kiauliena, pomidorais, kalakutiena, lęšiais, avinžirniais, žirniais, pupomis.


Kalendra liaudies medicinoje:

• Skatina tulžies išsiskyrimą,
• padės esant skrandžio ir žarnyno problemoms,
• gerina, stiprina imuninę sistemą,
• gydo peršalimo ligas,
• tinka nuo stresų,
• profilaktiškai nuo įvairių auglių ir vėžio,
• valo kraują.
• Kvapnius šviežius kalendros lapus ar sėklas galima kramtyti virškinimui pagerinti. Tai puikus apsauginiu poveikiu pasižyminčių antioksidantų šaltinis.

Kalendra