TOP meniu » Receptainė Šiandien gaminame!
Cepelinai arba didžkukuliai, tai tarkuotų žalių arba virtų bulvių kukuliai su mėsos, varškės, džiovintų grybų ar kitokiu įdaru. Yra manoma, kad pavadinimas kilęs nuo dirižablių gamintojo pavadinimo - vok. Zeppelin. Tai vienas iš nacionalinių Lietuvos patiekalų. Nors, toks pat patiekalas gaminamas ir Danijoje, Švedijoje, Norvegijoje ir Ukrainoje...
Virtų bulvių cepelinai Jums reikės: 900 g bulvių,
Kepti cepelinai su virta mėsa Jums reikės: (tešlai) 10 virtų bulvių,
Cepelinai su varške Jums reikės: 5 bulvės,
Žemaitiški cepelinai Jums reikės: (4 asmenims) 1 kg bulvių,
Silkių įdaras cepelinams Jums reikės: 11 silkių,
Tradicinių naminių didžkukulių tešla Jums reikės: 4 kg bulvių,
Raugintų kopūstų ir grybų įdaras cepelinams Jums reikės: 300g raugintų kopūstų,
Daržovių įdaras cepelinams Jums reikės: 2 morkų,
Cepelinai su vokiška bulvių tešla Jums reikės: 1 kg bulvių,
Didžkukuliai su manų kruopomis Jums reikės: 1,5 kg bulvių,
Cepelinai su varške (II) Jums reikės: Kilogramas bulvių,
Ideali virtų bulvių tešla cepelinams Jums reikės: 840 gr virtų bulvių,
Bočiaus cepelinai Jums reikės: 4 kg bulvių,
Tinginio cepelinai Jums reikės: Bulvių,
Orkaitėje troškinti cepelinai Jums reikės: (Paruošiami įprastiniai cepelinai su mėsa arba varškės įdaru.) |
Puslapiai: 1 |
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!