TOP meniu » Receptainė Šiandien gaminame!
Šašlykai, tai keptos, virš karštų žarijų, mėsos patiekalas. Šašlykams mėsa supjaustoma gabalėliais ir keletą valandų mirkoma marinate, kuris paprastai paruošiamas iš vandens, svogūnų ir prieskonių bei rūgštinių medžiagų (acto, vyno, citrinų rūgšties ir kt.). Po to gabalėliai maunami ant iešmo ir kepami. Kepant pašlakstoma marinatu ar vynu. Kaip ir bet kokio patiekalo egzistuoja galybė šašlykų receptų.
Gruziniški šašlykai Jums reikės: 600 g jautienos nugarinės,
Avienos šašlykai su serbentų drebučiais Jums reikės: 200-300g avienos menties,
Išpjovos ir cukinijos verinukai Jums reikės: kiaulienos išpjovos
Kiaulienos kepenėlių šašlykas Jums reikės: 750 g kiaulienos kepenėlių,
Naminis šašlykas Jums reikės: kiaulienos sprandinės. Šašlykai majoneze Jums reikės: 2 kg minkštos kiaulienos mėsytės ( sprandinės, išpjovos , kumpio)
Kiaulienos vėrinukai (šašlykai) Jums reikės: 1,5-2 kg kiaulienos sprandinės. Šašlykai su vyno actu Jums reikės: 200g jautienos,
Viščiuko krūtinėlės ir persikų šašlykai Jums reikės: 750 g viščiuko krūtinėlės,
Elnienos šašlykas Jums reikės: 1 kg elnienos,
Žuvies šašlykas Jums reikės: 400g jūros lydekos filė,
Orkaitėje kepti krevečių iešmeliai Jums reikės: Krevetės su kevalu, 10 vienetų;
Jūros gėrybių šašlykai Jums reikės: 80 g (apie 4 vnt.) karališkųjų krevečių be galvų,
|
Puslapiai: 1 |
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!