TOP meniu » Receptainė Miltų patiekalų receptai Miltai Sviestas Kiaušiniai Graikiški riešutai Abrikosai Riešutai Cinamonas Kepiniai
Jums reikės: 170 g miltų,
0,5 šaukštelio malto cinamono,
75 g minkšto sviesto,
2 šaukštai cukraus,
kiaušinis.
Įdarui: 100 g graikinių riešutų,
100 g miltinio cukraus,
kiaušinio baltymas,
400 g konservuotų abrikosų puselių, 3 šaukštai pertrinto abrikosų džemo.
Gaminimo eiga:
Į virtuvinį kombainą suberiame miltus, cinamoną, sudedame sviestą ir sukame, kol tešla tampa panaši į trupinius. Suberiame cukrų, įmušame kiaušinį ir išmaišome.
Masę lygiu sluoksniu sudedame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą skardą.
Ruošiame įdarą. Graikinius riešutus sumalame ir sumaišome su miltiniu cukrumi ir kiaušinio baltymu. Šia mase ištepame tešlą, palikdami 1 cm kraštus neišteptus.
Pamažu nupilame abrikosų sirupą. Abrikosus nusausiname ir sudedame ant įdaro nupjautąja pusele į apačią.
Kepame 180° C karštumo orkaitėje 30-35 minutes.
Į puodą įpilame 4 šaukštus abrikosų sirupo, sudedame džemą ir verdame 2 minutes. Glajumi ištepame pyrago paviršių.
Skanu ir šiltas arba šaltas.
[Pasidalino: Barbora]
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Pyragai Įdarai balandėliams Sausainiai Keksai Apkepai Kepiniai Kita Desertai Apkepai Blynai Virtiniai Kepiniai Pica Blynai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!