TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Miltai • Sviestas • Kiaušiniai • Graikiški riešutai • Abrikosai • Riešutai • Cinamonas • Kepiniai

Abrikosų pyragas su graikiniais riešutais

Jums reikės: 170 g miltų,
0,5 šaukštelio malto cinamono,
75 g minkšto sviesto,
2 šaukštai cukraus,
kiaušinis.

Įdarui: 100 g graikinių riešutų,
100 g miltinio cukraus,
kiaušinio baltymas,
400 g konservuotų abrikosų puselių, 3 šaukštai pertrinto abrikosų džemo.

Gaminimo eiga:
Į virtuvinį kombainą suberiame miltus, cinamoną, sudedame sviestą ir sukame, kol tešla tampa panaši į trupinius. Suberiame cukrų, įmušame kiaušinį ir išmaišome.
Masę lygiu sluoksniu sudedame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą skardą.

Ruošiame įdarą. Graikinius riešutus sumalame ir sumaišome su miltiniu cukrumi ir kiaušinio baltymu. Šia mase ištepame tešlą, palikdami 1 cm kraštus neišteptus.
Pamažu nupilame abrikosų sirupą. Abrikosus nusausiname ir sudedame ant įdaro nupjautąja pusele į apačią.

Kepame 180° C karštumo orkaitėje 30-35 minutes.
Į puodą įpilame 4 šaukštus abrikosų sirupo, sudedame džemą ir verdame 2 minutes. Glajumi ištepame pyrago paviršių.
Skanu ir šiltas arba šaltas.

[Pasidalino: Barbora]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •