TOP meniu » Receptainė • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Abrikosai • Citrinos sultys • Kiaušiniai • Uogienės

Abrikosų tyrė - greitam vartojimui

Jums reikės: 250 g šviežių abrikosų,
100 ml vandens,
vienos citrinos sulčių,
vienos citrinos susmulkintos žievelės,
300 ml cukraus,
2 kiaušiniai,
50 g sviesto.

Gaminimo eiga:
Abrikosus nulupkite. Į puodą įpilkite 100 ml vandens, sudėkite abrikosus ir virkite tol, kol jie suminkštės.
Nulupkite abrikosų žievelę, išimkite kauliukus, juos sutrinkite arba sugrūskite per sietelį.
Suberkite cukrų, sudėkite citrinos žieveles, supilkite citrinų sultis ir įmuškite kiaušinius. Gerai išmaišykite.

Gautą masę supilkite į puodą ir nuolat maišykite, kol mišinys sutirštės. Puodą nukelkite nuo viryklės ir įdėkite sviesto.
Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaldytuve. Tinka vartoti 3–4 savaites.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą • Pyragai • Įvairūs kiti gėrimai • Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •