TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Obuoliai • Riešutai • Džiovinti vaisiai • Desertai

Adelės obuolių sūris

Jums reikės: 7 kg obuolių,
400 g cukraus.

Gaminimo eiga:
Obuolius reikia nulupti, supjaustyti smulkiomis skiltelėmis ir užpilti cukrumi. Visą masę palikti per naktį, sultis nupilti ir virinti, kol nugaruos maždaug pusė masės, tada supilti obuolius ir virinti dar maždaug 1,5–2.00 val., kol virs, reikia nuolat maišyti, geriau mediniu šaukštu.

Baigiant virti, galima įdėti pagal skonį ir norą razinų, įvairių džiovintų vaisių, aguonų, riešutų.

Sūris yra išviręs, kai braukiant šaukštu puodo dugne nebesusilieja masė. Masė sudedama į drobinius sūrmaišius ir paslegiama vienai parai. Tuomet reikia kabinti ant radiatoriaus ir džiovinti.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •