TOP meniu » Receptainė • Daržovės žiemai • Daržovių patiekalų receptai • Agurkai • Actas • Marinavimas

Agurkėliai savo sultyse

Jums reikės: 4kg agurkų,
1 stiklinės acto,
1 stiklinės aliejaus,
4 v.š. druskos,
1 stiklinės cukraus,
1 v.š. maltų juodųjų pipirų,
6 galvutės išspausto česnako.

Gaminimo eiga:
Agurkus supjaustau išilgai. Šiaip tai čia skonio reikalas galima ir žiedais. Aš mažesnius dalinu į keturias dalis, didesnius į šešias. Tada užpilu pasiruoštu skysčiu iš acto, aliejaus, druskos, cukraus, pipirų ir česnakų (česankų dėti reikia kaip kas mėgsta, aš mėgstu aštriau dėl to dedu daugiau 6 skiltelės norma nei per mažai, nei per daug). Užpiltus agurkus paslėgiu, kad geriau išsiskirtų sultys ir po kokių 2h permaišau.

Pastebėjau, kad iš ką tik nuskintų agurkų išsiskiria daug daugiau sulčių. Šį kartą kai dariau, tai net šiek tiek liko (netilpo visos į stiklainiukus). Kai išsiskiria tiek sulčių, kad jau semia agurkus, sudedu agurkus į stiklainiukus, užpilu skysčiu. Kaitinu puode apie 15-20min. Po to užsuku dangtelius ir palieku stovėti tamsiai.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai • Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •