TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Aktinidijos • Abrikosai • Uogienės

Aktinidijų ir abrikosų uogienė

Jums reikės: 500 g aktinidijų,
500 g abrikosų be kauliukų,
250 g cukraus.

Gaminimo eiga:
Pirmiausiai aktinidijas nuplauname, nuskabome kotelius ir paliekame nusivarvėti.

Taip pat, nuplauname abrikosus ir išimame kauliukus. Aktinidijas ir abrikosus dedame į indą, užpilame cukrumi ir paliekame per naktį arba nors kokias 2-5 valandas. Taip jau susiklostė, kad prastovėjo beveik 12 val. susidarė gan daug sirupo, tad.. dalį susidariusio sirupo aš nupyliau, jį mes tiesiog išgėrėme su vandeniu.

Tuomet užverdame, jei susidaro putų jas nugraibome ir kai užverda ugnį padarome minimalią ir verdame apie 25 min. kartais nuo karto pamaišant. Karštą supilame į pakaitintą sausą stiklainį ir iškart sandariai uždarome.

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Gavosi skani, tiršta uogienė ir iš nurodyto kiekio gavosi 500 ml stiklainiukas + keli šaukštai paragavimui

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Aktinidijų ir abrikosų uogienė

  

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •