TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Aktinidijos • Mėlynės • Uogienės

Aktinidijų ir mėlynių uogienė

Jums reikės: 1 kg. uogų (aktinidijų ir mėlynių)
0,5 kg cukraus,
100 ml vandens.

Gaminimo eiga:
Pirmiausiai išsiverdame sirupą, užverdame vandenį, sudedame cukrų, jei atsiranda putų, jas nugriebti. Virti tol, kol termometras parodys 104 laipsnius (tuomet sirupo koncentracija bus 75 proc.). Tada į indą su sirupu sudedama uogos ir lėtai kaitinama (kad nesutrūktų uogos) apie 20 - 30 min.

Labai tinka aktinidijų uogos maišytos su mėlynėmis, pridedant cinamono, gvazdikėlių bei vanilės.

M ū s ų  ž o d i s: mes išties verdant, bet kokią uogienę, niekada nepilame vandens, o uogas užpilame cukrumi, bei palaikome kol aptirpsta cukrus bei atsiranda sirupo ir tuomet verdame toliau, dažniausiai apie 20 min. Aktinidijų ir mėlynių uogienė, įdomaus skonio, labai tinka prie blynelių bei įvairiems kepiniams. Mums patiko

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą • Pyragai • Įvairūs kiti gėrimai • Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •