TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Aktinidijos • Citrinos rūgštis • Uogienės

Aktinidijų uogienė

Jums reikės: 1 kg aktinidijų,
1 kg cukraus,
100-120 ml vandens,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1/2 šaukštelio citrinų rūgšties.

Gaminimo eiga:
Ne visai sunokusias, bet pradėjusias minkštėti uogas nuplauti, nuskabyti žiedsosčius ir kotelius. Iš vandens ir cukraus paruošti sirupą. Tuomet karštu sirupu užpilti aktinidijas ir palaikyti 6-8 vai. Uogoms prisigėrus sirupo, virti apie 20 min. ant silpnos ugnies. Prieš baigiant virti suberti vanilinį cukrų ir citrinų rūgštį.

Karštą uogienę sukrėsti į stiklainius ir sandariai uždaryti. Kai uogienės nenorima uždaryti metaliniu dangteliu, ją reikia virti tol, kol sirupo lašas sustingsta. Šią uogienę galima virti ir su mažesniu cukraus kiekiu. Tokiu atveju ji verdama ilgiau ir stiklainiai būtinai uždaromi metaliniais dangteliais. Aktinidijų uogienė esti skanesnė, kai įį jąą įįdedama citrinų rūūgššties.

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą • Pyragai • Įvairūs kiti gėrimai • Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •

    Grįžti atgal