TOP meniu » Receptainė • Grybai žiemai • Grybų patiekalų receptai • Baravykai • Grybai • Pomidorai • Actas • Marinavimas

Aliejuje marinuoti makavykai

Jums reikės: 2 kilogramų rinktinių makavykų su iki 5 cm skersmens galvutėmis,
250 g alyvuogių aliejaus,
Česnakų galvutės,
2 aštriųjų pipirų anksčių,
200 g mažųjų pomidorų,
Porą valgomųjų šaukštų acto,
Druska, pipirai, lauro lapai.

Gaminimo eiga:
Makavykus pirmą kartą apverdame verdančiame vandenyje su actu ir druska. Verdame iki 20 minučių. Verdant nuimame susidariusias putas, nukošiame, bet neapiplauname.

Dar kartą verdame aliejuje. Aliejų įkaitiname, sudedame grybus ir pomidorus. Aliejuje verdame 10 minučių. Prieš baigiant virinti, sudedame česnakus, stambiai supjaustytas pipirų ankštis, šaukštą druskos ir prieskonius. Įdėta puslitriui viena ankštis priduos daug aštrumo, optimalu pusė ankšties.

Mėgstantys neaštrų maistą pipiro gali atsisakyti.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

    Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •