TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Apelsinai • Uogienės

Apelsinų marmeladas

Jums reikės: 6 apelsinai plona žievele,
1 l vandens,
100 ml rudojo smulkaus cukraus „Demerara“,
100 ml apelsinų masės.

Gaminimo eiga:
Apelsinus supjaustykite į labai smulkius gabalėlius. Užpilkite juos vandeniu ir palikite stovėti per naktį.
Mišinį virkite tol, kol žievelė suminkštės, apie 10 minučių. Neuždengtą puodą palikite stovėti iki kitos dienos.

Pasverkite gautą masę. Išmaišykite ją, kad sutirštėtų.
Į 100 ml apelsinų masės suberkite rudąjį smulkų cukrų.
Maišydami virkite masę tol, kol marmeladas taps toks tirštas, kad lėtai tekės nuo šaukšto, apie 20 minučių.

Puodą nukelkite nuo viryklės ir maišykite tol, kol marmeladas atšals. Marmeladą išpilstykite į šiltus stiklainius ir gerai uždarykite.
Šaldytuve galima laikyti ne ilgiau kaip 6 mėnesius.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •