TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Apelsinai • Citrinos sultys • Vanilė • Uogienės

Apelsinų uogienė su citrinų sultimis

Jums reikės: 5 didesni apelsinai,
1 citrinos sultys,
0,7 kg cukraus (galima cukranendrių, tuomet uogienė įgaus karamelės kvapą),
1 puodelis virinto vandens,
1 vanilės lazdelė.

Gaminimo eiga:
Nutarkuoti apelsinams žievelę, juos pačius nulupti ir supjaustyti kubeliais, dėti į puodą kartu su nutarkuota žievele. Supilti vandenį, citrinos sultis, maišant pilti cukrų, įtarkuoti vanilės lazdelę. Virti kartais pamaišant ant mažos ugnies apie 15-20 min, kol cukrus ištirps, o apelsinai suminkštės. Jei reikia, galima dar įpilti vandens.

Uždengti ir dar pavirti 15 min. Atidengti ir palikti ataušti 10 min, kol uogienė šiek tiek sustings. Dėti į stiklainiuką ir užvirinus užkonservuoti.

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą • Pyragai • Įvairūs kiti gėrimai • Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •

    Grįžti atgal