TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Apelsinai • Desertai

Apelsinų žievelių cukatos

Jums reikės: Apelsinų žievelių.

Gaminimo eiga:
Norint pašalinti kartumą, žieveles reikia 2-3 min. pavirinti. Tada sudėti į šaltą vandenį ir mirkyti 3 paras. Kiekvieną parą vandenį pakeiskite.

Išmirkytas žieveles supjaustykite juostelėmis, sudėkite į puodą ir užpilkite cukraus sirupu, paruoštu iš 0,5 kg cukraus ir 250 g vandens (500-600 g apelsinų žievelių). Žieveles sirupe palaikykite 5-6 valandas. Tada tame pačiame sirupe virkite ir neišėmę palaikykite 5-6 val. Taip kartokite 3-4 kartus. Cukatas išdžiovinkite paskleidę rėtyje.

Tokiu būdu cukatų galite pasigaminti iš citrinų žievelių. Skirtumas tik tas, kad, norint pašalinti žievelių kartumą, mirkykite jas 3 paras, keičiant vandenį kas 5-6 valandas.

Apelsinų ir citrinų žievelių cukatas naudokite konditerijos gaminiams, kompotams, jos tinka prie arbatos su plakta grietinėle.

Galite pasidaryti citrinų ir apelsinų žievelių atsargų. Vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, žieveles nutarkuokite arba nulupę smulkiai sukapokite ir užberkite cukrumi. Dešimčiai vaisių žievelių dėkite šauktą cukraus. Gautą masę sudėkite į stiklainį. Reikalui esant šias žieveles galėsite panaudoti uogienėms, kepiniams, kompotui, kisieliui, arbatai.

[Pasidalino: Ritka]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •