TOP meniu » Receptainė • Grybų patiekalų receptai • Grybai • Kazlėkai • Pienas • Kiaušiniai • Džiuvėsėliai • Lepšiai • Apkepai

Apkepas su kazlėkais arba lepšiais

Jums reikės: 1 dubenėlis nuvalytų kazlėkų arba lepšių (arba tiesiog virtų grybų),
1 šaukštas sviesto ar taukų,
1 šaukštas miltų,
1 - 2 kiaušiniai,
2 šaukštai pieno ar grietinės,
0.5 stiklinės džiūvesėlių,
maltų pipirų,
druskos,
1 svogūnas.

Gaminimo eiga:
Kazlėkus ar lepšiukes nuvalyti, nuplauti, supjaustyti dalimis ir 5 minutes apvirti pasūdytame vandenyje. Išgriebtus palikti, kad nuvarvėtų vanduo, paskui sukapoti, pabarstyti miltais ir kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu apkepinti riebaluose.

Pridėti išplaktų su pienu ar grietine kiaušinių, džiūvesėlių, druskos, pipirų, viską išmaišyti ir sudėti į riebalais išteptą, džiūvesėliais pabarstytą skardą. Paviršių palaistyti riebalais ir apkepti. Prieš tiekiant į stalą, apkepą supjaustyti gabalais. Prie jo tinka pomidorų ar grietinės padažas.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

    Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •