TOP meniu » Receptainė • Bulvių patiekalų receptai • Bulvės • Pienas • Sviestas • Fermentinis sūris • Kita

Apkepta bulvių tyrė

Jums reikės: 1 kg miltingų bulvių,
druskos,
1/4 l karšto pieno,
50 g sviesto,
1 kiaušinio trynys,
tarkuoto muskato,
1 arb. š. cukraus,
margarino formai ištepti,
3 valg. š. tarkuoto Ementalio sūrio,
1 ryšulėlis svogūnų laiškų.

Gaminimo eiga:
Bulves nuskuskite ir nuplaukite. Pavirkite puode pasūdytame vandenyje 25 minutes. Sugrūskite bulves grūstuve. Tyrę sudėkite į puodą. Pastatykite ant vyryklės. Nuolat maišydami ant mažos ugnies, supilkite pieną, pusę sviesto ir kiaušinio trynį.

Pabarstykite druska, muskatu ir cukrumi. Su šluotele plakite tol, kol tyrė bus balta ir puri. Ugniai atsparią formą ištepkite margarinu. Truputį tyrės įdėkite į maišelį su antgaliu. Likusią masę sudėkite į formą ir išlyginkite paviršių.

Maišelio pagalba užpurkškite kraštelį. Pabarstykite sūriu. Likusį sviestą užbarstykite gabalėliais ant viršaus. Formą dėkite į orkaitę ties viduriu. 15 minučių kepkite 200 laipsnių karščio temperatūroje. Tuo tarpu nuplaukite svogūnų laiškus, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.

Išimkite formą iš orkaitės. Bulvių tyrę pabarstykite svogūnų laiškais ir neškite ant stalo. Puikiai tinka prie neilgai keptos mėsos.

[Pasidalino: yarta]

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Bulvės » Įdarai balandėliams • Kita • Virtiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Mišrainės • Apkepai • Paštetas • Padažai • Košės • Blynai • Įdaryti patiekalai • Troškiniai • Kita • Apkepai • Kepiniai • Kepsniai •

    Grįžti atgal