TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Arbūzas • Citrinos sultys • Uogienės

Arbūzų uogienė

Jums reikės: 1 vidutinio dydžio arbūzas stora žieve
7-8 stiklinės cukraus
keli gvazdikėliai
1 citrinos sultys.

Gaminimo eiga:
Arbūzą nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Nupjaukite minkšimą taip, kad jo dar centimetras liktų ant žievelės. Kietąjį išorinį žievės sluoksnį nulupkite ir išėjusio žalio minkštimo luobeles supjaustykite kubeliais.

Sudėkite į puodą, įpilkite pusę stiklinės vandens, stiklinę cukraus ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir paikite pastovėti per naktį. Kitą dieną suberkite likusį cukrų, sudėkite gvazdikėlius ir virkite iki norimo tirštumo. Į pabaigą supilkite citrinos sultis ir dar kiek pavirinę supilstykite į stiklainius.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •