TOP meniu » Receptainė Uogos, vaisiai žiemai Uogų, vaisių patiekalų receptai Braškės Actas Medus Želė Padažai
Jums reikės: 1 kg braškių (paruoštų uogų masė),
50 ml balzamiko acto,
450 g želės cukraus,
50 g medaus.
Gaminimo eiga:
Uogas nuplauti, nuskabyti kotelius ir supjaustyti išilgai į keturias dalis. (Galite sutrinti ir blenderiu, tačiau tuomet gausis džemas be braškių gabaliukų). Suberti paruoštas braškes į puodą, supilti actą, sudėti medų. Kaitinti ant vidutinės ugnies, kol masė pradės virti. Tada sumažinti ugnį ir po truputį, maišant, suberti želės cukrų. Virti ant silpnos ugnies apie 20 - 30 min. retkarčiais pamaišant ir nugraibant putas.
Kai uogienė išvirs, nukelti nuo ugnies ir leisti 20 min. ataušti (supilsčius į stiklainius iš karto, uogos išplauks į paviršių). Kai pravės, supilstyti į švariai išplautus, verdančiu vandeniu išplikytus stiklainius ir iš karto sandariai užsukti dangtelius.
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą Pyragai Įvairūs kiti gėrimai Mišrainės Sumuštiniai Kremai Blynai Sriubos Kepiniai Desertai Padažai Kompotas Sultys Uogienės Kita
Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas Rauginimas Desertai Mišrainės Kompotas Kita Marinavimas Košės Sultys Padažai Uogienės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!