TOP meniu » Receptainė • Daržovės žiemai • Daržovių patiekalų receptai • Agurkai • Actas • Garstyčios • Marinavimas

Aštrūs saldžiarūgščiai marinuoti agurkai su garstyčiomis

Jums reikės: Agurkų (tinka ir peraugę).

Marinatui: 1 l vandens,
1,5 stiklinė acto,
1,5 stiklinės cukraus,
3 v.š. druskos,
2 v.š. garstyčių (puikiai tiks Suslavičiaus).

Gaminimo eiga:
Pasiruošiame marinatą: į 1 l vandens supilkite actą, suberkite cukrų, druską, sudėkite garstyčias ir kaitinkite, kol užvirs. Pavirkite kelias minutes ir palikite atvėsti.

Agurkus nulupkite, jei peraugę, išimkite ir sėklytes, supjaustykite griežinėliais arba kubeliais.

Imkite sausus, švarius stiklainius, kuo talpiau sudėkite pjaustytus agurkus ir užpilkite šaltu marinatu.
Stiklainius būtina pakaitinti, pridegti dangteliais, statykite į didesnį puodą, kad tilptų keli, su šiltu vandeniu. Nežinau kaip dauguma daro, bet aš kai kaitinu, kad netrūktų stiklainiai, ant paprasto puodo dugno dedu nedidelį rankšluostį ir ant jo sustatau stiklainius. Kai vanduo užvirs, kaitinkite dar 20-30 minučių. Aš visuomet puslitrinius - 20 min, o litrinius - 30, na o disnių niekada nekaitinau, bet matyt dvilitriniams pilnai užtektų 40-45 min.

[Išeiga: iš 1,5 l vandens ir atitinkamo kiekio prieskonių išeina maždaug 8 puslitriniai stiklainiai]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •