TOP meniu » Receptainė Daržovės žiemai Daržovių patiekalų receptai Agurkai Actas Garstyčios Marinavimas
Jums reikės: Agurkų (tinka ir peraugę).
Marinatui: 1 l vandens,
1,5 stiklinė acto,
1,5 stiklinės cukraus,
3 v.š. druskos,
2 v.š. garstyčių (puikiai tiks Suslavičiaus).
Gaminimo eiga:
Pasiruošiame marinatą: į 1 l vandens supilkite actą, suberkite cukrų, druską, sudėkite garstyčias ir kaitinkite, kol užvirs. Pavirkite kelias minutes ir palikite atvėsti.
Agurkus nulupkite, jei peraugę, išimkite ir sėklytes, supjaustykite griežinėliais arba kubeliais.
Imkite sausus, švarius stiklainius, kuo talpiau sudėkite pjaustytus agurkus ir užpilkite šaltu marinatu.
Stiklainius būtina pakaitinti, pridegti dangteliais, statykite į didesnį puodą, kad tilptų keli, su šiltu vandeniu. Nežinau kaip dauguma daro, bet aš kai kaitinu, kad netrūktų stiklainiai, ant paprasto puodo dugno dedu nedidelį rankšluostį ir ant jo sustatau stiklainius. Kai vanduo užvirs, kaitinkite dar 20-30 minučių. Aš visuomet puslitrinius - 20 min, o litrinius - 30, na o disnių niekada nekaitinau, bet matyt dvilitriniams pilnai užtektų 40-45 min.
[Išeiga: iš 1,5 l vandens ir atitinkamo kiekio prieskonių išeina maždaug 8 puslitriniai stiklainiai]
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s:
skanu (0)
sveika (0)
sotu (0)
reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams Sriubos Sultys Paštetas Virtiniai Kepiniai Desertai Sumuštiniai Troškiniai Kepsniai Apkepai Sriubos Kepiniai Rauginimas Marinavimas Mišrainės Košės Padažai Kita Įdaryti patiekalai Blynai
Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai Uogienės Kompotas Sūdymas Marinatai Sultys Košės Desertai Marinavimas Rauginimas Mišrainės Kita Padažai Troškiniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!