TOP meniu » Receptainė Uogų, vaisių patiekalų receptai Želatina Likeris Avietės Braškės Citrinos sultys Sausainiai Grietinėlė Vynas Kremai
Jums reikės: šaukšteliai želatinos,
6 šaukštai apelsinų likerio,
200 g aviečių,
70 g cukraus,
500 g braškių,
1 šaukštas citrinos sulčių,
100 g biskvitinių sausainių,
2 šaukštai portveino,
1/8 l grietinėlės.
Gaminimo eiga:
Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje. Likerį pakaitinti ant silpnos ugnies, ištirpinti išbrinkintą želatiną ir nukelti nuo viryklės. Avietes pertrinti per sietelį, apibarstyti 40 g cukraus ir sumaišyti su likeryje ištirpinta želatina.
Braškes perpjauti pusiau, apibarstyti 30 g cukraus, apšlakstyti citrinos sultimis ir nuvarvinti sietelyje. Biskvitinius sausainius sudėti į stiklinius indelius, apšlakstyti vynu. Grietinėlę išplakti iki putų, sukrėsti aviečių kremą ir išplakti iki standumo. Plaktą grietinėlę ir braškes sluoksniais sukrėsti į stiklinius indelius ir papuošti.
[Pasidalino: Rita]
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą Pyragai Įvairūs kiti gėrimai Mišrainės Sumuštiniai Kremai Blynai Sriubos Kepiniai Desertai Padažai Kompotas Sultys Uogienės Kita
Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas Rauginimas Desertai Mišrainės Kompotas Kita Marinavimas Košės Sultys Padažai Uogienės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!