TOP meniu » Receptainė • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Želatina • Likeris • Avietės • Braškės • Citrinos sultys • Sausainiai • Grietinėlė • Vynas • Kremai

Aviečių kremas su braškėmis

Jums reikės: šaukšteliai želatinos,
6 šaukštai apelsinų likerio,
200 g aviečių,
70 g cukraus,
500 g braškių,
1 šaukštas citrinos sulčių,
100 g biskvitinių sausainių,
2 šaukštai portveino,
1/8 l grietinėlės.

Gaminimo eiga:
Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje. Likerį pakaitinti ant silpnos ugnies, ištirpinti išbrinkintą želatiną ir nukelti nuo viryklės. Avietes pertrinti per sietelį, apibarstyti 40 g cukraus ir sumaišyti su likeryje ištirpinta želatina.

Braškes perpjauti pusiau, apibarstyti 30 g cukraus, apšlakstyti citrinos sultimis ir nuvarvinti sietelyje. Biskvitinius sausainius sudėti į stiklinius indelius, apšlakstyti vynu. Grietinėlę išplakti iki putų, sukrėsti aviečių kremą ir išplakti iki standumo. Plaktą grietinėlę ir braškes sluoksniais sukrėsti į stiklinius indelius ir papuošti.

[Pasidalino: Rita]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •