TOP meniu » Receptainė • Kruopų patiekalų receptai • Avižiniai dribsniai • Kiaušiniai • Pienas • Varškė • Miltai • Aliejus • Obuoliai • Blynai

Avižinių dribsnių blyneliai su varške ir obuoliais

Jums reikės: 2,5 stiklinės avižinių dribsnių,
~ 1,5 stiklinės pieno arba vandens,
1 kiaušinio,
300 g varškės,
1 stiklinės miltų,
kelių nedidelių obuoliukų,
kelis šaukštus cukraus (arba pagal skonį),
truputėlio druskos,
keli šaukštai aliejaus.

Gaminimo eiga:
Avižinius dribsnius užpilam pienu ar tiesiog vandeniu, kad išbrinktų, pvz. iš vakaro, jei kepam pusryčiams ir pan.. Vandens pilame tik tiek, kad dribsnius vos vos apsemtų.

Prieš maišant tešlą, pirmiausia pasiruošiame obuoliukus, juos nuplauname bei stambiai sutarkuojame arba smulkiai supjaustome.

Taigi, kai dribsniai išbrinksta, palaipsniui bemaišant (arba viską iškart) sudedame kiaušinį, druską, cukrų, išsuktą varškę bei miltus ir viską gerai išmaišome. Bebaigiant maišyti, į tešlą sudedame susmulkintus obuoliukus bei kelis šaukštus aliejaus ir viską gerai išmaišome.

Kepame keptuvėje, formuojant nedidelius blynelius, ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrunda iš abiejų pusių.

Skanu ir karšti ir šalti.

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Patinka blynai , žinoma jei valgoma su uogiene, cukraus nereikėtų apskritai dėti.

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Avižinių dribsnių blyneliai su varške ir obuoliais

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Kruopos » Sausainiai • Kepsniai • Mišrainės • Desertai • Troškiniai • Sriubos • Padažai • Kepiniai • Košės • Kita • Apkepai • Įdaryti patiekalai • Blynai •