TOP meniu » Receptainė Daržovės žiemai Daržovių patiekalų receptai Baklažanai Paprika Svogūnai Pomidorai Padažai
Jums reikės: Baklazanai - 3 kg,
paprika - 300 g,
svogunai - 300 g,
pomidorai - 300 g,
petrazoles, bazilikas,
cesnakai - 12-14 skilteliu,
alejus - ~100 ml,
cukrus - pagal skoni,
druska,
pipirai.
Gaminimo eiga:
Baklazanus supjautyti per puse, patepti alejumi ir kepti orkaitei (230 - 250 C) 25 min. Atvesinti, nuimti nuo ju odele ir smulkiai supjaustyti.
Nulupti svoguna, smulkiai supjaustyti.
Paprika isplauti ir supjaustyti smulkiais kubeliais.
Nuo pomidoru nulupti odele ir sutarkuoti stambiai. I inda ipilti aliejaus, sudeti svogunus ir kepti ~2 min. Sudėti paprikas ir kepti dar ~5- 7 min. maisant.
Paskui sudeti pomidorus, viska sumaisyti ir troskinti ant silpnos ugnies dar ~5- 7 min, reikėtų pastoviai maisyti. Paskui sudeti baklazanus ir troskinti dar ~7- 8 min.
Cesnakus nulupti ir isspausti per cesnakine. Zalumynus smulkiai supjaustyti.
Zalumynus ir cesnakus sudeti i puoda, ideti truputi cukraus, pipiru. Maisant troskinti ~5- 7 min.
Karstus ikrus sudeti i stiklainius, uzdengti dangteliais (neuzsukti). Stiklainius su ikrais ideti i puoda su siltu vandeniu, vandeni puode uzvirinti ir sterilizuoti ~10- 15 min.(stiklainiai po puse litro).
Paskui stiklainius uzsukti ir siltai apkloti kol atvės. Po to ikrus laikyti saltai.
[Pasidalino: Violeta]
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams Sriubos Sultys Paštetas Virtiniai Kepiniai Desertai Sumuštiniai Troškiniai Kepsniai Apkepai Sriubos Kepiniai Rauginimas Marinavimas Mišrainės Košės Padažai Kita Įdaryti patiekalai Blynai
Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai Uogienės Kompotas Sūdymas Marinatai Sultys Košės Desertai Marinavimas Rauginimas Mišrainės Kita Padažai Troškiniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!