TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Bulvės • Morkos • Svogūnai • Marinuoti agurkai • Paprika • Kiaušiniai • Konservuoti žirneliai • Aliejus • Majonezas • Mišrainės

Balta mišrainė

Jums reikės: 5-6 nedidelių bulvių,
2 nedidelių morkų,
pusės violetinio svogūnų,
nedidelio marinuoto ar rauginto agurko,
kelių gabaliukų marinuotos paprikos,
1 ar 2 kiaušinio,
3-4 v. š. konservuotų žirnelių,
citrininių pipirų,
druskos pagal skonį,
kelių šaukštų aliejaus,
kelių v. š. majonezo su krapais.

Gaminimo eiga:
Turbūt, girdėjote panašų posakį: kokios vaišės be baltos mišrainės :). Taigi, ir mes baltą mišrainę šiaip labai retai gaminamės, bet va kalėdoms beveik visada pasidarome. Šiaip šios mišrainės gausu variantų: vieni gamina be kiaušinių, kiti su dešra, ragavus ir su žuvimi, t.p. ragavus ir su šprotais. Apskritai, bet kokios mišrainės ingredientų proporcijos sunkiai nusakomos, dažniausiai darau taip, kad nė vienas ingredientas nepasimestų visumoje arba tiesiog pagal tai ko kiek turiu arba pagal tai ką labiausiai mėgstu, taigi proporcijos maždaug tokios kokios paminėtos.

Pirmiausiai išsiverdame bulves ir morkas su lupena, leidžiame atvėsti ir nulapame.
Taip pat, išsiverdame kietai kiaušinius, jei dideli, užtenka ir vieno.
O dabar viską supjaustome nedideliais kubeliais: bulves, morkas, agurką, papriką ir kiaušinius. Taip pat, neužmirštame įpjaustyti svogūno bei žirnelių.
Viską sumaišome, beriame pagal skonį pipirų bei druskos, įpilame kelis šaukštus aliejaus ir dar kartą viską gerai išmaišome.
O majonezą įmaišome prieš valgymą ir skanaujame ;)

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Labai jau skaniai gavosi

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Balta mišrainė

 

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •