TOP meniu » Receptainė • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Sviestas • Citrinos sultys • Bananas • Citrina • Grietinėlė • Brendis • Desertai

Bananai brendyje

Jums reikės: 25 g sviesto,
1 šaukštas rudojo cukraus,
1 šaukštas citrinų sulčių,
1 banano,
30 ml brendžio,
citrinos griežinėlių (papuošimui),
plaktos grietinėlės arba ledų.

Gaminimo eiga:
Į keptuvę sudėti sviestą, cukrų, supilti citrinų sultis. Kaitinti ant silpnos ugnies, nuolat maišant, kol sviestas ir cukrus ištirps. Bananus nulupti ir perpjauti išilgai. Bananus sudėti į sviesto - cukraus mišinį ir keletą minučių pakepti. Bananus nuolat reikia šlakstyti ten esama karamele. Atskiroje keptuvėje supilti brendį ir šiek tiek pakaitinti, kad sušiltų.

Tuomet brendį uždegti ir leisti liepsnai pačiai užgesti. Bananus užpilti brendžiu, papuošti citrinos griežinėliais ir jei patinka, patiekti su plakta grietinėle ar ledais.

Patarimas: brendį uždegti galima ir ant deserto, bet vertėtų elgtis labai atsargiai.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •