TOP meniu » Receptainė • Pieno, varškės patiekalų receptai • Kiaušiniai • Medus • Sviestas • Kondensuotas pienas • Kepimo milteliai • Miltai • Grietinėlė • Citrina • Riešutai • Bananas • Kokoso drožlės • Kepiniai

Bananinis tortas

Jums reikės: 2 kiaušinių (biskvitui),
2 v. š. medaus (biskvitui),
~ 1,5 v. š. minkšto sviesto (biskvitui),
1 indelio kondensuoto pieno su cukrumi (biskvitui),
truputį druskos (biskvitui),
320 ml. miltų (biskvitui),
1,5 kepimo miltelių (biskvitui),
~ 100 ml šilto vandens (sulaistymui),
~ 0,5 citrinos sulčių (sulaistymui),
~ 2 v. š. cukraus (sulaistymui),
600 g plakamosios grietinėlės (kremui,
6 valgomųjų šaukštų su kaupu cukraus (kremui),
~ 0,5 citrinos sulčių (kremui),
2 pakelių grietinėlės standiklio,
~ 5 prinokusių bananų,
kelių saujelių riešutų (šonams),
kokoso drožlių (viršui).

Gaminimo eiga:
Kiaušinius plaktuvo pagalba gerai išplakame, beplakant sudedame medų, minkštą sviestą, kondensuotą pieną bei druską.

Atskirame indelyje susimaišome miltus su kepimo milteliais bei palaipsniui sudedame į plakinį, gerai išmaišome. Turėtų gautis tiršta, šaukštais kabinama tešla :)

Mums reikės 4 biskvito lakštų, taigi pasiruošiame kepimo formeles, ėmiau apvalią, 26 cm. skersmens, nuimamais kraštais ir naudojau tik jos apatinę dalį, aš turiu dvi, tad biskvitų kepimas gavosi gan greitas.

Į formeles įtiesiame kepimo popieriaus, į kiekvieną indą paskirstome maždaug po ketvirtadalį tešlos ir kepame apie 180 laipsnių orkaitėje, apie 10 min arba kol gražiai paruduos.

Iškepusius dedame ant grotelių ar tiesiog ant lentelės, gražiai nulupame kepimo popierių, jį dedame atgal į kepimo indus, paskirstome likusią tešlą ir taip pat iškepame.

Iškeptus biskvitus atvėsiname.

Kol vėsta pasigaminame, pagal savo skonį, skystį biskvito sulaistymui, naudojau praskiestas bei pasaldintas citrinos sultis, šitam tortukui labai jos tinka.

Taip pat, pasigaminame ir grietinėlės kremą, pagal savo skonį. Tiesa, grietinėlę iš šaldytuvo išimu prieš maišant biskvitą, tad, imame kambario temperatūros grietinėlę ir ją išplakame iki standumo kartu su cukrumi bei citrinos sultimis. Bei neužmirštame įberti grietinėlės standiklio.

Ir viskas.. belieka tortą suformuoti.

Taigi sluoksniuojame, ant lentelės dedame biskvito sluoksnį, jį sulaistome skiestomis citrinos sultimis, dedame maždaug ketvirtadalį kremo, išdėliojame 1 sluoksniu banano griežinėlius, antras biskvitas, truputį paspaudžiame, aišku tik truputį, kad kremas neišsitaškytų į šonus, vėl sulaistome, kremas, bananas ir t.t. Uždedame 4 biskvitą, paskirstome likusį kremą bei aplyginame šonus.

Šonus aš aplipinau truputį pasmulkintais graikiškų ir lazdyno riešutų mišiniu. O viršų apibarsčiau kokoso drožlėmis bei pagaliau išbandžiau trafaretus (barsčiau kakavą), tiesa jie pas mane didesniam tortui skirti, bet skoniui tai reikšmės neturi ir viskas, dedame vėsiai, leidžiame susimaišyti skoniams ir skanaujame:)

Vakare dariau, dieną ragavome.. nors skanesnis, toks ir drėgnesnis, būna dar kitą dieną, o ilgiau jau nevertėtų laikyti tortų o ypač su bananais, nes bananai turi savybę juoduoti.

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Labai labai jau skaniai gaunasi Tiesa, grietinėlės kremo kokiu 100 ml laisvai galėtų būti ir daugiau, bet kelintą kartą jau gaminu ir išsiverčiu ir su nurodytu kiekiu :)

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Bananinis tortas

 

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Desertai • Desertai • Desertai • Kremai • Apkepai • Padažai • Kepiniai • Sriubos • Kita • Kepsniai • Blynai • Sumuštiniai • Mišrainės •