TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Kiaušiniai • Miltai • Pienas • Kepimo milteliai • Aliejus • Varškė • Kondensuotas pienas • Razinos • Spanguolės • Cinamonas • Blynai

Blynų tortas

Jums reikės: 2 kiaušinių,
1 v. š. cukraus,
truputėlį druskos,
250ml pieno,
250 ml vandens,
230 miltų,
pusės arb. šsukštelio kepimo miltelių,
4 valg. šaukštų aliejaus,
700 g varškės (įdarui),
8 valg. šaukštų kondensuoto pieno (įdarui),
pusę arb. šaukštelio cinamono (įdarui),
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus (įdarui),
razinų ir džiovintų spanguolių sauja (įdarui),
kiaušinio (patepimui)
šaukšto cukraus (pabarstymui).

Gaminimo eiga:
Blynų tortas, kažkada senai buvo atrastas rusų kalba interneto platybėse, vėliau aišku buvo atrastas ir lietuviškas aprašymas. Ir gan ilgokai laukė savo eilės, knietėjo išsikepti bet.. kažkaip nebuvo progos, jį išbandyti. Taigi, blynų diena.. geriausia proga paragauti blynų torto.

Tad, gaminam.. pirmiausia užsimaišome tešlą lietiniams. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska, supilam pieną ir vandenį, gerai išmaišome. Atskirame indelyje susimaišome miltus su kepimo milteliais ir bemaišant plakinį supilame miltus. Supilame aliejų ir vėl gerai sumaišome ir viskas.. tešlą turime, tereikia išsikepti lietinius.

Kadangi, patį tortą formuosime ir kepsime kepimo formoje su nuimamais kraštais, taigi keptuvė turėtų būti tokio pačio dydžio arba kažkiek tai didesnė nei turima kepimo forma. Aš kepiau 28 cm keptuvėje ir po to kraštus apipjausčiau pagal kepimo formos dydį. Beje, lietinius kepiau iš dviejų normų.

Po to pasiruošiame įdarą, kuriuo pertepsime lietinius.. tam varškę labai gerai sumaišome su kondensuotu pienu, bei cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Žinoma, saldumą pasireguliuojame pagal naudojamą varškę bei skonį.

Dabar imame torto formą nuimamais kraštais, ištepame sviestu, dedame lietinį, ant jo tolygiai paskirstome varškės įdaro, varškės dedame tiek kad užtektų visiems numatomiems sluoksniams. Dedame antrą lietinį, ir vėl įdaro sluoksnį ir taip sluoksniuojam kol užteks varškės ar pasibaigs lietiniai ar užsipildys forma. Viršutinis sluoksnis lietinis.

Beje, aš viename sluoksnyje ant varškės pabarsčiau saują nuplikytų razinų ir spanguolių.

Aš dariau vakare, taigi suformuotas tortas.. vėsiai, per naktį, buvo paliktas ramybėje.

Ryte, torto viršus patepamas kiaušinio plakiniu, pabarstomas trupučiu cukraus.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Gavosi 15 didelių, ne itin ploniausių lietinių. Tiesa, tortui sunaudojau tik 9, o likusieji skaniai susivalgė ir taip Tiesa, kitą kartą cukrų mažinsiu iki minimumo, manyčiau užtektų ir kondensuoto saldumo. Bei razinas ir spanguoles smulkinčiau, nes dabar tas sluoksnis su razinomis ir spanguolėmis nesusilipdė, nors gal truputėlį per mažai ir varškės turėjau.

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Blynų tortas

 

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Pyragai • Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •

    Grįžti atgal