TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Kiaušiniai • Aliejus • Miltai • Kepimo milteliai • Citrinos sultys • Braškės • Grietinė • Jogurtas • Želatina • Šokoladas • Želė • Kepiniai

Braškių tortas

Jums reikės: (bisvitui) 6 kiaušiniai,
200 ml cukraus,
400 ml miltų,
100 ml aliejaus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 citrinos sultys ir nutarkuota citrinos žievelė.

Kremui: 500 ml pertrintų braškių,
250 ml grietinėlės,
500 ml braškinio jogurto,
250 ml vandens,
želatinos 2 l skysčio,

cukraus.

Baltam viršutiniam sluoksniui,
400 ml jogurto,
100 ml vandens,
želatinos 0,5 l skysčio.

Trintų su cukrumi braškių pertepimui.

Sirupui: vandens, cukraus, citrinos sulčių.

Papuošimams: želė tortams (tortenguss), braškių, mėtų lapelių, šokolado.

Gaminimo eiga:
Biskvitą kepti dieną prieš surenkant tortą. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki labai šviesių putų, supilti citrinos sultis, suberti citrinos žievelę. Nuolat plakant supilti aliejų. Įberti miltus, persijotus su kepimo milteliais. kepti 24 cm formoje, 190 C, apie 45 min. Patikrinti, ar biskvitas iškepęs mediniu pagaliuku. Iš pradžių aušinti formoje, po to - ant grotelių.

Kremui želatiną užpilti vandeniu, išbrinkinti, ištirpinti, sumaišyti su jogurtu, o po to su braškių tyre. Kai pradės stingti, išplakti grietinėlę, sumaišyti abi mases.

Išvirti sirupą. (Šiam tortui išėjo 150 ml)

Formą iškloti popierine apykakle. Biskvitą supjaustyti į tris dalis. Vieną įdėti į formą, pašlakstyti sirupu, patepti braškių tyre ir užpilti kremu. Viską kartoti. Pastatyti į šaldytuvą kad sustingtų. Padaryti baltą želė ir ja užpilti viršutinį sluoksnį. Puošti braškėmis, mėtų lapeliais.

[Pasidalino: Internė]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •