TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Kiaušiniai • Kepimo milteliai • Miltai • Braškės • Šokoladas • Ricotta sūris • Varškė • Citrinos sultys • Migdolai • Kepiniai

Braškių tortas su rikotos sūriu

Jums reikės: (tešlai) 6 kiaušiniai,
150 g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
180 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių.

Pertepimui: 2 stiklinės braškių,
200 g baltojo šokolado,
300 g rikotos,
200 g varškės kremo,
pagal skonį vanilinio cukraus,
citrinų sulčių,
saujelė skrudintų migdolų drožlių (tortui papuošti).

Gaminimo eiga:
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, baltymus išplakite iki standžių putų. Miltus persijokite ir kartu su kepimo milteliais įmaišykite į trynių ir cukraus masę. Galiausiai labai atsargiai įmaišykite baltymus.

Krėskite tešlą į riebalais pateptą kepimo skardą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite penkiolika minučių, tada biskvitą išimkite iš orkaitės ir apverskite ant cukrumi apibarstyto rankšluoščio. Paruoškite kremą pertepti: baltąjį šokoladą ištirpinkite vonelėje virš garų.

Braškes nuplaukite, kotelius nuskabykite, uogas nusausinkite ir supjaustykite. Giliame dubenyje gerai išsukite grietinėlės sūrį ir varškės kremą, tada atsargiai įmaišykite smulkintas braškes ir tirpintą šokoladą. Kremą pagardinkite vanile ir citrinų sultimis.

Biskvitą perpjaukite per pusę, sutepkite kremu, apibarstykite skrudintais migdolais ir per naktį palaikykite šaldytuve. Tiekite su trintomis braškėmis.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •