TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Brokoliai • Salotos • Salieras • Konservuoti žirneliai • Porai • Ridikėliai • Paprika • Sezamo sėklos • Aliejus • Kaparėliai • Mišrainės

Brokolių ir gražgarsčių salotas

Jums reikės: brokolių,
saujelės gražgarsčių salotų,
saliero stiebų,
konservuotų žirnelių,
ridikėlių,
poro gabaliukas,
konservuotų kaparėlių,
konservuotos paprikos raudonos,
sezamo sėklų,
pagal skonį druskos ir pipirų,
alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga:
Iš ties, šios salotos pirmą kartą gavosi neplanuotai, tiesiog tuomet reikėjo sunaudoti likučius. Bet, kadangi gavosi skaniai, tad dabar gaminasi dažnai.
Kažkaip nusakyti tikslias proporcijas kebloka, bet daugmaž taip.. salotose dominuoja brokolis ir gražgarsčių salotos, po to pagal kiekį seka salierų stiebai ir žirneliai, o visa kita tiek kad nepaskęstų visumoje arba žinoma pagal skonį. Druskos, jei salierų stiebų dedasi daugiau, net nereikia, salierų stiebai suteikia patiekalams sūresnį skonį.

Taigi, pirmiausiai nuplauname brokolį, išskirtome smulkesniais žiedynais, bei pamerkiame į verdantį vandenį, vandenį nevertėtų laikyti ilgiau nei 4 min, jei ilgiau laikysite išsilakstys visi vitaminai :)). Paskiau leidžiame nusivarvėti vandeniui, bei supjaustome nedideliais gabaliukais, storesnius kotelius nulupame ir taip pat, supjaustome.

Jei gražgarsčių salotos didelės pasmulkiname. Taip pat, susipjaustome saliero stiebus, ridikėlius, porą bei papriką.

Visas daržoves sumaišome, beriame pagal skonį druskos, pipirų bei sezamo sėklų, dar kartą permaišome. pašlakstome aliejumi, leidžiame šiek tiek susimaišyti skoniams ir skanaujame ;)

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: mėgstantiems brokolius turėtų patikti mums labai patiko

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Brokolių ir gražgarsčių salotas

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •