TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Bruknės • Obuoliai • Uogienės

Bruknių ir obuolių džemas

Jums reikės: 1 kg bruknių
8-9 vidutinio dydžio obuoliai
800 g cukraus.

Gaminimo eiga:
Saldžius obuolius nuplauti, nulupti, pašalinti sėklas su sėklalizdžiais ir supjaustyti skiltelėmis.
Iš cukraus ir stiklinės vandens išvirti sirupą.
Į pusę kiekio karšto sirupo sudėti obuolius ir 8-10 min. palaikyti.
Į likusį sirupą suberti bruknes ir virti 10-15 min.
Po to bruknes sumaišyti su obuoliais ir dar 10-15 min. pavirti, įdėjus apelsino žievelių ar gvazdikėlių.

Karštą džemą supilti į stiklainius ir uždaryti plastmasiniais arba metaliniais dangteliais, tai priklauso nuo to, kada valgysite, jei darote žiemai - tai tik sandariai metaliniais.
Kai vartojami saldūs obuoliai, cukraus kiekį galima mažinti iki 500-600 g.

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Bruknių ir obuolių džemas

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •