TOP meniu » Receptainė Uogos, vaisiai žiemai Uogų, vaisių patiekalų receptai Bruknės Obuoliai Uogienės
Jums reikės: 1 kg bruknių
8-9 vidutinio dydžio obuoliai
800 g cukraus.
Gaminimo eiga:
Saldžius obuolius nuplauti, nulupti, pašalinti sėklas su sėklalizdžiais ir supjaustyti skiltelėmis.
Iš cukraus ir stiklinės vandens išvirti sirupą.
Į pusę kiekio karšto sirupo sudėti obuolius ir 8-10 min. palaikyti.
Į likusį sirupą suberti bruknes ir virti 10-15 min.
Po to bruknes sumaišyti su obuoliais ir dar 10-15 min. pavirti, įdėjus apelsino žievelių ar gvazdikėlių.
Karštą džemą supilti į stiklainius ir uždaryti plastmasiniais arba metaliniais dangteliais, tai priklauso nuo to, kada valgysite, jei darote žiemai - tai tik sandariai metaliniais.
Kai vartojami saldūs obuoliai, cukraus kiekį galima mažinti iki 500-600 g.
J ū s ų ž o d i s:
skanu (0)
sveika (0)
sotu (0)
reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą Pyragai Įvairūs kiti gėrimai Mišrainės Sumuštiniai Kremai Blynai Sriubos Kepiniai Desertai Padažai Kompotas Sultys Uogienės Kita
Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas Rauginimas Desertai Mišrainės Kompotas Kita Marinavimas Košės Sultys Padažai Uogienės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!