TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Bruknės • Uogienės

Bruknių uogienė

Jums reikės: 1 kg bruknių
800 g cukraus
1 stiklinė vandens
gabalėlis cinamono žievelės
2-3 gvazdikėliai
citrinos ar apelsino žievelė.

Gaminimo eiga:
Bruknes perrinkti ir nuplauti tekančio vandens srove.
Jei nepatinka kartokas prieskonis, užpilti verdančiu vandeniu ir 2-3 min. palaikyti.
Paskui vandenį nupilti ir leisti jam gerai nuvarvėti.

Uogas suberti į puodą, užpilti karštu sirupu ir virti ant silpnos ugnies, kol bruknės taps permatomos. Uogienę sukrėsti į stiklainius. Kai atvės ir paviršiuje susidarys plutelė, uždaryti plastmasiniais dangteliais.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Gaminame girą • Pyragai • Įvairūs kiti gėrimai • Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •