TOP meniu » Receptainė • Bulvių patiekalų receptai • Bulvės • Faršas • Pomidorų padažas • Pomidorai • Sūris parmezano • Įdaryti patiekalai

Bulvės su Bolonijos padažu ir pomidoriukais

Jums reikės: 8 bulvės (maždaug po 125 g),
4 šaukštai augalinio aliejaus,
400 g faršo,
skiltelė česnako,
2 šaukštai pomidorų pastos,
12 vyšninių pomidoriukų,
skardinė pomidorų savo sultyse,
100 g tarkuoto parmezano,
druskos,
pipirų,
cukraus pagal skonį.

Gaminimo eiga:
Neluptas bulves virkite 25 min. Įkaitintame aliejuje apkepkite faršą, kol jis taps birus. Dėkite sutrintą česnaką, pomidorų pastą ir pjaustytus pomidorus iš skardinės. Neuždengus troškinkite 2 min. Pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi. Atvėsusias bulves perpjaukite pusiau ir išimkite minkštimą.

Minkštimą supjaustykite kubeliais ir su 75 g parmezano sumaišykite su padažu. Bulves sudėkite į riebalais pateptą formą. Į išskobtas bulves supilkite padažą. Pabarstykite likusiu parmezanu. Vyšninius pomidoriukus perpjaukite pusiau ir sudėkite tarp bulvių. Kepkite 25 min. orkaitėje, įkaitintoje 200 laipsnių temperatūros.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Bulvės » Įdarai balandėliams • Kita • Virtiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Mišrainės • Apkepai • Paštetas • Padažai • Košės • Blynai • Įdaryti patiekalai • Troškiniai • Kita • Apkepai • Kepiniai • Kepsniai •