TOP meniu » Receptainė • Bulvių patiekalų receptai • Bulvės • Sviestas • Miltai • Kiaušiniai • Kepimo milteliai • Uogienė • Cinamonas • Kepiniai

Bulviniai sausainiai

Jums reikės: 125 g cukraus,
150 g sviesto,
2 kiaušiniai + 2 tryniai,
1 pakelis vanilinio cukraus,
400-500 g miltų,
2-3 šaukšteliai kepimo miltelių,
4-5 virtos bulvės,
100-150 g juodųjų serbentų džemo,
100-150 g abrikosų džemo,
1 šaukštelis cinamono.

Gaminimo eiga:
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi, kiaušiniais, vaniliniu cukrumi ir druska iki baltumo. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais. Į ištrintą tešlą sudėti maltas bulves, suberti miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą padalinti į dvi dalis. Vieną dalį iškočioti, stikline išspausti apskritimus. Kraštus aptepti išplaktu tryniu. Į vidų įdėti po šaukštelį džemo. Apskritimą sulenkti per pusę ir gerai užspausti.

Antrą dalį taip pat paruošti, tik tešlą supjaustyti kvadratais. Sausainius sudėti į riebalais pateptą skardą, viršų aptepti plaktu kiaušinio tryniu, pabarstyti cukrumi, cinamonu, sezamo sėklomis. Kepti, kol gražiai pagels.

Labai skanu karšti su varškės - grietinės padažu, natūraliu jogurtu, pienu.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Bulvės » Įdarai balandėliams • Kita • Virtiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Mišrainės • Apkepai • Paštetas • Padažai • Košės • Blynai • Įdaryti patiekalai • Troškiniai • Kita • Apkepai • Kepiniai • Kepsniai •