TOP meniu » Receptainė • Bulvių patiekalų receptai • Bulvės • Džiuvėsėliai

Bulvių ežiukai

Jums reikės: 10-12 panašaus dydžio bulvių (apie 1,2-1,5 kg),
4 valgomųjų šaukštų tirpinto sviesto arba margarino,
arbatinio šaukštelio druskos,
duonos trupinių arba džiūvėsių.

Gaminimo eiga:
Nuluptas bulves įpjaukite plonomis riekelėmis - ne iki galo, kad jos neišgriūtų. Į universalią PYREX formą bulves sudėkite pjaustyta dalimi į viršų ir kulinariniu šepetėliu patepkite ištirpintu sviestu. Kepkite per vidurį iki 225 laipsnių įkaitintos orkaitės apie 20 min.

Ištraukite ir vėl patepkite ištirpintu sviestu. Apibarstykite druska ir džiūvėsiais. Tuomet bulves pakepkite dar apie 20 min., kol jos suminkštės ir gražiai paruduos. Bulvių ežiukus patiekite su kepta mėsa, paukštiena ar kitu, Jūsų mėgiamu, patiekalų.

[Pasidalino: Ugnė]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Bulvės » Įdarai balandėliams • Kita • Virtiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Mišrainės • Apkepai • Paštetas • Padažai • Košės • Blynai • Įdaryti patiekalai • Troškiniai • Kita • Apkepai • Kepiniai • Kepsniai •