TOP meniu » Receptainė • Bulvių patiekalų receptai • Bulvės • Dilgėlės • Kiaušiniai • Miltai • Sviestas • Sūris parmezano • Česnakas • Virtiniai

Bulvių ir dilgėlių virtinukai (gnocchi)

Jums reikės: 1 kg bulvių,
200 g smulkiai pjaustytų dilgėlių,
200 g miltų,
1 kiaušinio,
80 g sviesto,
1 česnako skiltelės,
4 šviežių šalavijų lapelių,
50 g tarkuoto Parmezano sūrio.

Gaminimo eiga:
Bulvės išvirti ir dar šiltas sugrūsti, įmaišyti dilgėles, miltus, į atvėsusią masę įmušti kiaušinį, įberti druskos ir išminkyti. Tešlą padalinti į keletą gabaliukų ir formuoti 1,5 cm skersmens volelius, supjaustyti 2 cm ilgio gabalėliais. Dėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti kol iškils, tada išgriebti.

Sviestą ištirpinti, sudėti supjaustytą česnaką, šalavijo lapelius, pakepti kelias minutes, kol česnakas paruduos. Sviestą perkošti ir užpilti virtinukus. Pabarstyti tarkuotu sūriu.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Bulvės » Įdarai balandėliams • Kita • Virtiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Mišrainės • Apkepai • Paštetas • Padažai • Košės • Blynai • Įdaryti patiekalai • Troškiniai • Kita • Apkepai • Kepiniai • Kepsniai •