TOP meniu » Receptainė • Bulvių patiekalų receptai • Bulvės • Džiovinti grybai • Grybai • Svogūnai • Kiaušiniai • Margarinas • Grietinė • Apkepai

Bulvių ir grybų apkepas

Jums reikės: 5 žalios bulvės
5-6 džiovinti grybai
2 svogūnai
3 kiaušiniai
100g margarino
4 šaukštai grietinės
žiupsnelis maltų kalendros grūdelių
Druska.

Gaminimo eiga:
Bulvės nuskutamos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį vandenį ir 2-3 min. paverdamos. Paskui išgriebiamos kiaurasamčiu ir nuvarvinamas vanduo. Džiovinti grybai nakčiai pamerkiami. Rytojaus dieną grybai išverdami ir supjaustomi šiaudeliais. Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami riebaluose.

Kiaušiniai kietai išverdami ir supjaustomi griežinėliais. Į paruoštą indą sluoksniuojama bulvės, svogūnai, kiaušiniai, grybai, pasūdomą, užbarstoma kalendros. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Užpilama grietinės, maišytos su grybų nuoviru. Kepama orkaitėje 25-30 min.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Bulvės » Įdarai balandėliams • Kita • Virtiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Mišrainės • Apkepai • Paštetas • Padažai • Košės • Blynai • Įdaryti patiekalai • Troškiniai • Kita • Apkepai • Kepiniai • Kepsniai •