TOP meniu » Receptainė Bulvių patiekalų receptai Bulvės Miltai Slyvos Abrikosai Kokoso drožlės Sviestas Džiuvėsėliai Sidras Krakmolas Cinamonas Kepsniai
Jums reikės: 500 g bulvių,
130 g kvietinių miltų,
5 kiaušinių trynių,
16 nedidelių slyvų (arba abrikosų),
16 kubelių rafinuoto cukraus,
šaukšto kokosų riešutų drožlių,
100 g sviesto,
8 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
400 ml obuolių sidro,
po 0,5 šaukštelio cinamono ir tarkuotos citrinos žievelės,
1,5 šaukšto krakmolo,
3 šaukštų šalto vandens,
2 šaukštų cukraus.
Gaminimo eiga:
Bulves nuplaukite, neskustas išvirkite, nulupkite ir sugrūskite. Į atvėsusią bulvių masę įdėkite 3 trynius, suberkite miltus ir išminkykite. Padarykite iš tešlos volelį ir supjaustykite į 16 dalių. Išimkite iš slyvų kauliukus ir įdėkite į jas po cukraus kubelį.
Tešlos gabalėlius suplokite, uždėkite ant jų po slyvą, suformuokite kukulaičius ir išvirkite. Išgriebtus, nuvarvintus kukulaičius išvoliokite svieste pakepintuose džiūvėsėliuose.
Išvirkite padažą: į sidrą suberkite cukrų, cinamoną, citrinos žievelę ir užvirinkite. Krakmolą sumaišykite su vandeniu ir supilkite į sidrą. Maišant kaitinkite, kol padažas sutirštės. Kai padažas užvirs dar kartą, nukelkite puodelį nuo viryklės.
Maišant supilkite išplaktus dviejų kiaušinių trynius. Supilkite padažą į lėkštes, sudėkite kukulaičius ir pabarstykite riešutų drožlėmis.
Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Bulvės » Įdarai balandėliams Kita Virtiniai Sriubos Įdaryti patiekalai Mišrainės Apkepai Paštetas Padažai Košės Blynai Įdaryti patiekalai Troškiniai Kita Apkepai Kepiniai Kepsniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!