TOP meniu » Receptainė • Bulvių patiekalų receptai • Bulvės • Lašiniai • Svogūnai • Įdaryti patiekalai

Bulvių vėdarai (I)

Jums reikės: 12 bulvių,
20 g lašinukų,
2 svogūnai,
0,5 šaukštelio mairūno,
2-3 kiaulės žarnos,
druska.

Gaminimo eiga:
Nuskustas bulves sutarkuoti. Lašinukus smulkiai supjaustyti, pakepinti su svogūnais ir supilti į tarkius, sudėjus mairūną, druską, viską išmaišyti.

Sūdytas žarnas parai merkiame į vandenį. Išmirkytas žarnas kelis kartus perplauname karštu vandeniu. Žarnas gerai išvalius, ištrinti druska (jei buvo sūdytos nepersistengti su druska) su česnaku, išplauti ir nekietai prikimšti įdaro.

Skardą patepti riebalais, įpilti truputį vandens ir laisvai sudėti vėdarus. Kepti karštoje orkaitėje apie val. Vėdarus keliose vietose subadyti adata, kad netrūkinėtų. Retkarčiais palaistyti riebalais, jei reikia, apversti. Patiekti su spirgučiais.

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Bulvės » Įdarai balandėliams • Kita • Virtiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Mišrainės • Apkepai • Paštetas • Padažai • Košės • Blynai • Įdaryti patiekalai • Troškiniai • Kita • Apkepai • Kepiniai • Kepsniai •

    Grįžti atgal