TOP meniu » Receptainė • Bulvių patiekalų receptai • Bulvės • Lašiniai • Svogūnai • Pienas • Spirgučiai • Įdaryti patiekalai

Bulvių vėdarai (III)

Jums reikės: bulvių,
sūdytų žarnų (greičiau iškeps plonos žarnos, jos beje ir estetiškiau atrodys),
rūkytų lašinukų spirgučiams,
svogūno,
2 stiklinių pieno,
druskos.

Gaminimo eiga:
Bulvių bei prieskonių kiekį taikyti prie turimų žarnų kiekio.

Sūdytas žarnas parai merkiame į vandenį. Išmirkytas žarnas kelis kartus perplauname karštu vandeniu.
Bulves nulupame ir sutarkuojame. Į bulvių tarkius pilame užvirintą pieną (užplikytos bulvės bus minkštesnės), dedame druskos.
Į keptuvę dedame gabaliuką pjaustytų lašinukų ir svogūno, pakepame. Spirgius dedame į bulvių masę, gerai išmaišome.

Prieš kemšant žarnas, vieną galiuką užrišame siūlu ir šaukštu dedame bulvių tarkius į žarnas. Prikimšus užrišame ir kitą galą.
Vėdarus dedame į riebalais išteptą kepimo skardą.
Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie valandą.

Kepant vėdarus būtina subadyti šakute, kad bekepdamos žarnos neplyštų.
Patiekiame su grietine ar likusiais spirgučiais.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Bulvės » Įdarai balandėliams • Kita • Virtiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Mišrainės • Apkepai • Paštetas • Padažai • Košės • Blynai • Įdaryti patiekalai • Troškiniai • Kita • Apkepai • Kepiniai • Kepsniai •