TOP meniu » Receptainė Bulvių patiekalų receptai Bulvės Lašiniai Svogūnai Pienas Spirgučiai Įdaryti patiekalai
Jums reikės: bulvių,
sūdytų žarnų (greičiau iškeps plonos žarnos, jos beje ir estetiškiau atrodys),
rūkytų lašinukų spirgučiams,
svogūno,
2 stiklinių pieno,
druskos.
Gaminimo eiga:
Bulvių bei prieskonių kiekį taikyti prie turimų žarnų kiekio.
Sūdytas žarnas parai merkiame į vandenį. Išmirkytas žarnas kelis kartus perplauname karštu vandeniu.
Bulves nulupame ir sutarkuojame. Į bulvių tarkius pilame užvirintą pieną (užplikytos bulvės bus minkštesnės), dedame druskos.
Į keptuvę dedame gabaliuką pjaustytų lašinukų ir svogūno, pakepame. Spirgius dedame į bulvių masę, gerai išmaišome.
Prieš kemšant žarnas, vieną galiuką užrišame siūlu ir šaukštu dedame bulvių tarkius į žarnas. Prikimšus užrišame ir kitą galą.
Vėdarus dedame į riebalais išteptą kepimo skardą.
Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie valandą.
Kepant vėdarus būtina subadyti šakute, kad bekepdamos žarnos neplyštų.
Patiekiame su grietine ar likusiais spirgučiais.
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Bulvės » Įdarai balandėliams Kita Virtiniai Sriubos Įdaryti patiekalai Mišrainės Apkepai Paštetas Padažai Košės Blynai Įdaryti patiekalai Troškiniai Kita Apkepai Kepiniai Kepsniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!