TOP meniu » Receptainė • Bulvių patiekalų receptai • Bulvės • Varškė • Kiaušiniai • Lašiniai • Kepsniai

Cepelinai su varške (II)

Jums reikės: Kilogramas bulvių,
3-4 bulvės,
300 g. varškės,
1 kiaušinis,
1 šaukštas grietinės,
20 g.lašinukų,
20 g sviesto,
1/2 šaukštelio pelėtrūno,arba mėtų,
druskos.

Gaminimo eiga:
Trečdalį bulvių išverdame, likusias sutarkuojame. Tarkes nusunkiame, skystį neišpilkite, palaukite kol nusitovės krakmolas, jį sudėsite į bulvių masę.
Sumaišome sugrūstas virtas bulves, tarkes bei nusitovėjusį krakmolą, nepamirškite ir pasūdyti. Viską labai kruoščiai išmaišome, kuo geriau bus išmaišyta masė, tuo cepelinai bus skanesni.

Pasiruošiame varškės įdarą - varškė ištrinama, lašinukai paspirginami, sudedamas sviestas, grietinė, kiaušinis, pelėtrūną, arba mėtos ir viskas gerai išmaišoma.

Formuojame cepelinus, paprastai cepelinai su varškės įdaru daromi apvalūs, tačiau tai ne taisyklė :).

Varške įdaromi cepelinai valgomi su sviesto ir grietinės padažu, dar galima pakepinti su svogūnais.

[Pasidalino: Ignė]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Bulvės » Įdarai balandėliams • Kita • Virtiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Mišrainės • Apkepai • Paštetas • Padažai • Košės • Blynai • Įdaryti patiekalai • Troškiniai • Kita • Apkepai • Kepiniai • Kepsniai •